trivago on palkinnut hotellin
Parhaat Hotellit Kalajoki (kunta)

Retket

Print

Lumikenkävaelluslumikenka

Lumikenkävaellus pistää veren kiertämään ja punan poskille. Lumikenkävaellus kestää yleensä 1 – 2 tuntia. Safaritalolla vaihdamme talvihaalarit päälle ja kunnon
lumikengät jalkaan. Pikainen opastus lumikenkäilyn saloihin ja lähdemme vaeltamaan metsäreitille kohti esimerkiksi Valkeaveden laavua. Laavulla nautimme eväät.

 • retken kesto 1 – 2 tuntia
 • hinta 20 € / henkilö
 • hintaan sisältyy lumikengät, talvihaalari ja –kengät, sauvat, retkieväät ja opastus (alv).
 • ryhmän koko 2 – 30 hlö

 Hiihtoretki/jäähiihtohiihto

Opastetulla hiihtoretkellä tutustumme murtomaahiihdon tekniikkaan. Samalla tutuksi tulee myös Hiekkasärkkien erinomainen latuverkosto. Sään salliessa myös jäähiihto on mahdollista. Jos kuntoa ja jäätä on, matka voi jatkua aina Maakallan itsehallintosaarelle asti. 
Hiihtoretkellä hörppäämme lämmintä juotavaa ja paistamme makkarat.

 • retken kesto 1 – 2 tuntia
 • hinta 25 € / hlö
 • hintaan sisältyy sukset, sauvat, monot, opastuksen ja eväät (alv:n)
 • yhmän koko 2 – 20 hlö

 


 


Fatbike safari
fatbike

Laita kypärä päähän, hyppää läskipyörän selkään ja seuraa opasta halki Hiekkasärkkien dyynejä. Tunne tuuli kasvoillasi ja meren tuoksu nenässäsi. Tätä lähemmäksi et enää Särkkien luontoa voi päästä.

Kangasmaaston kuntopolut, metsäpolut, Hiekkasärkkien dyynit, lankkupolut ja pururadat sekä Siiponjoen luontopolku tarjoavat upeat puitteet pyöräretkelle.

Esimerkiksi Siiponjoen luontopolku kulkee karujen mäntykankaiden halki rehevään jokivarteen, missä joki kiemurtelee tiensä hiekkaharjun läpi. Matkalla voi katsella mm. muinaisrannan hiekkavalleja.

Safarin lopuksi nautimme retkieväät.

 • hinta 35 €/hlö hintaan sisältyy fatbike pyörä (maastopyörä), kypärä, eväät ja opastus
 • kesto 2-3 tuntia
 • ryhmän koko max 20 hlö

 

 Sauvakävelykoulu / -retki


Hiekkasärkkien upeat hiekkamaastot soveltuvat täydellisesti sauvakävelyyn. Ota itseäsi niskasta kiinni ja lähde tutustumaan sauvakävelyyn ammattilaisen opastuksella. Käveltävä maasto valitaan ryhmän toiveiden mukaan. Upea pitkä hiekkainen rantaviiva nostaa pulssin korkealle ja saa hartiat rentoutumaan. Ja maisemat ovat vailla vertaa!

 • hinta 5 €/hlö sis. opastus sauvakävelyyn ja sauvat, alv.
 •  kesto 1 – 2 tuntia
 • ryhmän koko 1 – 100 hlö

 Maastopyöräretki

Laita kypärä päähän, hyppää pyörän selkään ja seuraa opasta halki Hiekkasärkkien. Tunne tuuli kasvoillasi ja meren tuoksu nenässäsi. Tätä lähemmäksi et enää Särkkien luontoa voi päästä.

Kangasmaaston metsäpolut, Hiekkasärkkien pyörätiet, lankkupolku ja kuntopolut sekä Siiponjoen luontopolku tarjoavat upeat puitteet pyöräretkelle.

Esimerkiksi Siiponjoen luontopolku kulkee karujen mäntykankaiden halki rehevään jokivarteen, missä joki kiemurtelee tiensä hiekkaharjun läpi. Matkalla voi katsella mm. muinaisrannan hiekkavalleja.

Toinen suosittu reitti kulkee lankkupolkua pitkin Vihasniemen poukamaan. Polku kulkee hiekkadyynien yli vähitellen metsäksi muuttuvan rantaniityn reunaa, jossa voi nähdä maankohoamisen vaikutuksia kasvillisuuteen ja vesistöön.

Perillä Vihaslahdessa on opastuskatos, kota ja lintutorni.

Reitin varrella nautimme retkieväät.

 • hinta 25 €/hlö hintaan sisältyy maastopyörä, kypärä, eväät ja opastus
 • kesto 2-3 tuntia
 • ryhmän koko 2 – 30 hlö

 


 

Loukas-etäpiste

Loukas on etäpisteemme Siiponjoen varrella upeissa ja ainutlaatuisissa luonnon maisemissa noin 10 km etelään Hiekkasärkiltä, Safaritalolta. Siiponjoki on useiden kuohuvien koskien ja hiekkatöyräiden joki. Joki kiertelee salaperäisiä pieniä saaria matkalla ja kääntää retkeilijän yllätykseksi suuntaa ihan arvaamatta mutkitellen jyrkästi laskeutuvien hiekkätöyräiden välissä. Koska joki virtaa hiekkamaastossa , joen reunat mulahtelevat helposti jokeen muodostaen uuden uomansa. Joen reunamilla on runsas kasvillisuus, joka tuo joen päälle kallistuneista puista vielä ihan oman tunnelman jo valmiiksi kauniiseen ympäristöön.

Loukkaassa on saunamökki nykyaikaisin mukavuuksin (sauna, wc/suihku, nykyaikainen keittiö), kota 25 hlö:lle sekä palju. Loukkaan kodalla voidaan syödä retkieväät tai nauttia eräkokin valmistamasta illallisesta kynttilöiden valaistessa. Kota soveltuu n. 20 hlö:n ryhmille, makkaraa paistellessa sopii lämmittelemään isompikin ryhmä. 

Loukkaan maisemissa voimme järjestää ryhmille melontaa, tiimipäiviä, sumopainia, maastogolfia, paintbollia, patikointia, ym. aktiviteetteja.

 


 

Hevosajeluhevosajelu

Istu hevosrekeen, sulje silmäsi ja koe vanhanajan tunnelmaa hevosen vetäessä sinut halki Hiekkasärkkien. Unohda kaikki muu ja anna ajatusten lentää. Kavioiden kopse ja raikas ilmavirta saattelee sinut punaposkisena perille.

 • hinta alkaen 150 €/tunti
 • ryhmän koko 4 – 20 hlö

Hevosratsastus/-vaellukset

Hietakankaan kierros

Kahden tunnin ohjattu vaellusratsastus. Reitti mutkittelee kauniin peltomaiseman lävitse Pahkalan ja Kurikkalan hietakankaille.

Ryhmäkoko 2-5 henkilöä

Hinta 60€/hlö

 

 

 

Kaakkurinnevan vaellus   

Neljän tunnin ohjattu vaellusratsastus joka sisältää ruokailun ja nokipannukahvit metsälaavulla. Ryhmäkoko 2-5 henkilöä

Hinta 95€/hlö

 

Hevosharrastetunti

Ratsastusta, maastakäsittelyä ja hevosenhoitoa asiakkaan toiveen mukaan.

Hinta 50€/tunti

 

Vaellukset varataan puhelimitse tai sähköpostilla. Jokaisen vaelluksen ajankohta sovitaan tapauskohtaisesti. 

Asiakas voi peruuttaa vaelluksen 2 vrk aiemmin.  

Myöhemmin peruutetuista vaelluksista veloitamme puolet vaelluksen hinnasta.

Vaelluksilla on säävaraus. Rajuilman sattuessa vaellukset perutaan tai siirretään, tavallinen sade tai tuuli ei kuitenkaan estä ratsastusta. 

 

 

Joomla 3.0 templates | © 2013 Hiekkasärkkien ohjelmapalvelut Oy. All rights reserved.